dilluns, 9 de febrer del 2009

APAGUEM TELE5!


La cadena espanyola de televisió Telecinco ha dit avui, segons recull un teletip d'agència, que s'ha adherit al "Manifiesto por una lengua común" signat per una vintena d'intel·lectuals espanyols i que defensa la preeminença del castellà sobre les altres llengües cooficials a l'Estat perquè, segons afirma "no es posiciona en contra" de cap altra llengua de l'Estat. Malgrat aquesta afirmació, el contingut del manifest aposta clarament per la superioritat jurídica i legal del castellà sobre les altres llengües oficials en alguns territoris de l'Estat espanyol.

La cadena ha dit també que "sempre ha donat sobrades mostres de respecte i suport a les llengües cooficials", tot i que no ha citat cap exemple d'aquestes mostres de respecte i suport. Al contrari, en haver signat el manifest que defensa la superioritat del castellà i el menyspreu de la resta de llengües estatals ha donat mostres d'exactament el contrari. Mentrestant les crides al boicot de la companyia espanyola han anat en augment a la Internet catalana, entre mailings i fòrums que proposen fins i tot deixar de sintonitzar la cadena i advertir als seus anunciants que no compraran els seus productes fins que no canviï la situació.

Al respecte d'aquesta qüestió ERC ha posat en dubte el compromís de servei públic de Telecinco en haver-se adherit al manifest, i exigirà al Congrés espanyol que les altres llengües oficials diferents del castellà a l'Estat es difonguin també a les cadenes privades de la TDT (Telecinco inclosa).

Telecinco es va adherir a finals de juny al "Manifiesto por una lengua común", i fins i tot ofereix al seu lloc web un formulari per facilitar l'adhesió dels internautes al mateix. Telecinco va arribar a dir que "posa a disposició del col·lectiu que porta la iniciativa el seu canal de televisió per donar suport al projecte". (http://www.racocatala.cat/noticia/telecinco-justifica-seu-suport-manifest-defensa-castella)

Jo opin, que cadascú pot tenir preferències per una llengua o una altra,(jo també la tenc, per el català), però una persona (o grup, per molt intel.lectuals que siguin) pot parlar en nom d'una població a la cual no pertanyen. Si ells mai han parlat en català, perque hem de parlar nosaltres en castellà?
volen mort al català, lluitem perque el català sigui la nostra llengua oficial!


DEFENSEM LA NOSTRA LLENGUA, APAGUEM TELE5!

1 comentari:

  1. Així m'agrada, que copiïs ¬¬

    Jo pens que si volen establir el castellà com a llengua, que l'establesquin, però que establesquin un castellà amb el mateix accent per tota Espanya, que es facin exàmens orals i que si no es parla amb l'accent correcte que els suspenguin i es quedin fora Graduat Escolar...

    Això va pels andalusos, per aquesta ràbia que ens tenen.

    ResponElimina